Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

2007. Ανοικτή Επιστολή προς τον Νομάρχη Χαλκιδικής

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΑΣ 1 (ΠΑΡΚΟ Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ), Τ.Κ. 54643, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310849143, 2310940069, FAX 2310951261
Προς: τον κ. Νομάρχη Χαλκιδικής





Κοινοποίηση: τον κ. Δήμαρχο
και τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Παναγίας, Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Παναγίας, Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Βορείου Χαλκιδικής

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Θεσσαλονίκη 07/05/2007

Κύριε Νομάρχη
Με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση ακούσαμε από πρόσφατη τηλεοπτική σας εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης (TV 100, 17/04/2007) τις απόψεις σας για το θέμα των ορυχείων Χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική.
Η αναφορά σας ότι "η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός είναι αυτή που θα φέρει το φυσικό αέριο στη Χαλκιδική" είναι δηλωτική του ότι η μεταλλευτική αυτή δραστηριότητα είναι η προοπτική για τον τόπο μας.
Είναι κρίμα που μετά από τόσες έντονες αποδοκιμασίες λαϊκών φορέων, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την επίσης αρνητική απάντηση του ίδιου Συμβουλίου σε δικό σας ερώτημα (29/03/2007) και την απόρριψη παρόμοιων προτάσεων από το Σ. τ. Ε., εσείς εξακολουθείτε να εμμένετε στο παρωχημένο μοντέλο της βραχύβιας ανάπτυξης μέσω μιας εγκληματικής περιβαλλοντικής επέμβασης.
Αν σας αφήνουν αδιάφορο όλες οι οικολογικές παράμετροι, οφείλετε, τουλάχιστον ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αφουγκραστείτε τις φωνές αγανάκτησης της τοπικής κοινωνίας που αντιτίθεται έντονα σε τέτοιες μεθοδεύσεις.
Ο σύλλογός μας, με ψήφισμα στις 21 Ιανουαρίου 2007, το οποίο και σας επισυνάπτουμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή, καταδικάζει και αντιτίθεται σε κάθε αλόγιστη παρέμβαση στο περιβάλλον που θα προκαλέσει ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας με δραματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής. Επειδή πιστεύουμε στις δυνατότητες προόδου και ευημερίας που βασίζονται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και στις ανανεώσιμες πηγές οικονομικής εκμετάλλευσης, είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα για την επικράτηση της λογικής.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Η πρόεδρος


Γραμματική Καραβασιλικού


Δεν υπάρχουν σχόλια: