Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

2013. ΞεσκουριάΖΩ περπατώντας / Πεζοπορία στο όρος Κάκκαβος

Η Επιτροπή Αγώνα Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ο Δασικός Συνεταιρισμός, και οι Σύλλογοι Γυναικών και Επαγγελματοβιοτεχνών Μεγάλης Παναγίας καθώς και ο Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην πεζοπορία «Ξεσκουριάζω Περπατώντας» στο Όρος Κάκκαβος. 
Σκοπός της πεζοπορίας είναι απ τη μία πλευρά η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του δάσους και από την άλλη η προβολή





της σοβαρής υπάρχουσας καταστροφής αλλά και της ακόμα πιο σοβαρής απειλής από την καταστροφική εκμετάλλευση χρυσού που προωθούν στο βωμό του κέρδους τα διεθνή κεφάλαια και οι ντόπιοι συνεργάτες τους

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, ώστε να κατανοήσουμε όλοι μας, την επιτακτική ανάγκη συνέχισης αλλά και όξυνσης του αγώνα ενάντια στα καταστροφικά σχέδια εταιρίας και κυβέρνησης. 

Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτώβρη με σημείο εκκίνησης τη πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας στις 10:00 πμ.


Κάκκαβος 27 Οκτωβρίου 2013

"...Κατά τα άλλα οι 200 και πλέον περιπατητές, στα 16 χλμ. που διένυσαν είχαν την ευκαιρία να αναλογιστούν και να αντιληφθούν το τι πραγματικά περιμένει τον τόπο τους. Αρχικά τη Χαλκιδική, στη συνέχεια το Κιλκίς, τη Θράκη και ως τελική έκβαση, μέσω του πολυτραγουδισμένου,από τα εταιρικά και επικοινωνιακά παπαγαλάκια, αναπτυξιακού οργασμού,ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Ο καλός καιρός και η καλή διάθεση που συνόδευε τους περιπατητές δεν ήταν αρκετά για να καταστήσουν την όλη εκδήλωση μια χαρούμενη φθινοπωρινή εξόρμηση στο βουνό. 
Η άφιξη των πεζοπόρων στη διασταύρωση Αγιάς Μαρίνας και πρώην δασικού δρόμου Χονδρό δέντρο - Σκουριές, δεν άφηνε κανένα περιθώριο για αυταπάτες.
Οι κ.κ. ξένοι επενδυτές (Καναδοί και εγχώριοι τυχοδιώκτες) συνεπικουρούμενοι από τους τοπικούς και εθνικούς εθελόδουλους και αναπτυξιολάγνους πολιτικάντηδες, δεν ήρθαν στη Χαλκιδική για να δημιουργήσουν πλούτο και ευημερία αλλά για να αρπάξουν και να καταστρέψουν..."


Απόσπασμα από ανάρτηση της 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 
ΚΑΙ  ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (εδω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: